強說強話

意想不到來電

二零零六年一月六日,對於一般人係一個普通的一日,但對我嚟講係一個非常重要日子,因為係我同嬋嬋結婚六週年喇。不過都係如常咁訓醒起身返工、工作、放工搭車、入屋食晚飯、之後都係對住部電腦等訓覺。但最令我開心都係呢個電話,因今日太忙喇冇接聽到個電話,直到晚上攪完手上既工作攞起個電話見到有個未接來電,一睇原來係昌B,當我打俾佢問咩事,佢問我結婚週年喎有冇同嬋嬋慶祝呀,當我聽到佢咁問、我覺得好開心因為昌B係我舅仔,其實佢係我人生排行榜都係前五名之內架,排第幾就唔講俾你地知,雖然我同嬋嬋都冇慶祝,但收到呢個電話已然令到我好開心。
060107001

ps: 嬋嬋昌B……I LOVE U

 

 

藍秋 | 7th Jan 2006 | 強說強話 | (269 Reads)

留言 / 回應記載

[1]

作者 Jennifer | 29th Dec 2008
第一個呀~哈哈
[2]
作者 藍秋哥哥 | 29th Dec 2008
好感動呀!竟然仲有人係我的第一篇Blog留言!

0 comments on “意想不到來電

發表迴響

在下方填入你的資料或按右方圖示以社群網站登入:

WordPress.com 標誌

您的留言將使用 WordPress.com 帳號。 登出 /  變更 )

Google photo

您的留言將使用 Google 帳號。 登出 /  變更 )

Twitter picture

您的留言將使用 Twitter 帳號。 登出 /  變更 )

Facebook照片

您的留言將使用 Facebook 帳號。 登出 /  變更 )

連結到 %s

%d 位部落客按了讚: