曼聯強檔

英格蘭聯賽盃四強首回合賽,曼聯作客與布力般流浪1比1打成平手

manchester united strong files

心愛既曼聯又一次令我失望,係英格蘭超級聯賽已經落後車路士十三分之多,睇黎都係得聯賽盃同足總盃先有希望,但曼聯上周日於足總盃第三圈作客非聯賽隊伍伯頓只能打成○比○,可謂顏面無存,而昨晚係聯賽盃四強首回合賽,作客布力般流浪又1比1打成平手,完全無晒我第一次睇曼聯果種霸氣,以前就算曼聯落後其他球隊一兩球或以上都有九成會反敗為勝,但近呢幾季 (即係賣走左碧咸之後),成績就一落千丈,我鍾意曼聯係因為佢地打到最後果一秒都唔會放棄果種心態,我而家重記得99年歐冠杯贏拜仁果場波既畫面,99年歐冠杯決賽在西班牙巴塞隆拿的魯營球場舉行,曼聯在開賽不久已落後,眼看完場前補時三分鐘,球隊返魂乏術之際,舒寜咸及蘇斯克查在補時階段的連入果兩球令曼聯反敗為勝捧得錦標,雖然曼聯呢幾季既成績強差人意,但希望費格遜早日回復當年曼聯皇朝啦。

060413

藍秋 | 13th Jan 2006 | 曼聯強檔 | (346 Reads)

0 comments on “英格蘭聯賽盃四強首回合賽,曼聯作客與布力般流浪1比1打成平手

發表迴響

在下方填入你的資料或按右方圖示以社群網站登入:

WordPress.com 標誌

您的留言將使用 WordPress.com 帳號。 登出 /  變更 )

Google photo

您的留言將使用 Google 帳號。 登出 /  變更 )

Twitter picture

您的留言將使用 Twitter 帳號。 登出 /  變更 )

Facebook照片

您的留言將使用 Facebook 帳號。 登出 /  變更 )

連結到 %s

%d 位部落客按了讚: