情深強話

媽媽生日快樂

今晚同屋企人去咗鴨利洲大街某間食店食飯,雖然呢間食店唔係好大,只得三張大枱及三張細枱,佢嘅小菜都係一般酒樓的菜式,但勝在夠親民化同經濟實惠。

我地叫咗好多餸,而我同弟弟係街市海鮮檔買咗條海紅班及幾隻大紅蟹,一於來雙海上鮮之青蒸海紅班及薑蔥炒蟹,不過條海紅班同大紅蟹都唔平架,淨係呢兩樣海鮮係街市埋單都成千元,不過我同弟弟都好樂意買,因為爸爸媽媽鍾意食海鮮。而今晚係預早同媽媽食生日飯,原因正日果晚我同哥哥都係要返夜班,所以提早係今晚同媽媽慶祝。

 

係度祝農曆正月二十日生日的媽媽,福如東海、壽比南山、身體健康、開心快樂。

 

0 comments on “媽媽生日快樂

發表迴響

在下方填入你的資料或按右方圖示以社群網站登入:

WordPress.com 標誌

您的留言將使用 WordPress.com 帳號。 登出 /  變更 )

Google photo

您的留言將使用 Google 帳號。 登出 /  變更 )

Twitter picture

您的留言將使用 Twitter 帳號。 登出 /  變更 )

Facebook照片

您的留言將使用 Facebook 帳號。 登出 /  變更 )

連結到 %s

%d 位部落客按了讚: