曼聯強檔

馬拉松式睇英超

manchester united strong files

昨晚好開心、因好耐都未試過一晚直落觀賞三場英超球賽,我係好少會睇其他球隊的,因為我係曼聯球迷囉。

頭場:韋根 對 利物浦,呢場波好刺激而最特別係網上同昌B一齊睇添,而利物浦後衛希比亞在上半場30分鐘,在禁區射入一球,最終作客以 1:0 擊敗韋根,終結三連敗的局面。其實韋根真係一隊神奇球隊,到了聯場季中依然可以排列聯賽榜前例位置。
第二場:米杜士堡 對 車路士,睇完呢場波間直係開心到傻咗,因為米杜士堡終於成為今季英超聯巨人殺手。
開場僅兩分鐘,洛咸碧克攻破車路士門將施治十指關射成 1:0 ,上半場結束前唐寧再度攻破車路士大門,將比分擴大到 2:0 ,比賽進行到第67分鐘,艾伊賓尼第三次攻破車路士大門射成 3:0 。本場是車路士本球季的第二次聯賽失利,也是摩連奴執掌帥印後,藍軍吞下最慘重的一場敗績。
第三場當然係我最愛的曼聯:樸茨茅夫 對 曼聯 ,開場後18分鐘,傑斯的射門被門楣擋出,雲尼斯達萊及時趕到頭球補射空門成功,曼聯 1:0 取得領先。
第38分鐘,C-朗拿度勁射轟開杰利鎮守的大門,幫助曼聯擴大戰果到 2:0 。上半場接近結束時,C-朗拿度又射入了他今場第二個入球,將比分改寫為 3:0 完上半場。
下半場比賽,樸茨茅夫球員泰勒在比賽結束前不久為主隊攻入了安慰性的入球,不過已經無關大局,最終曼聯作客以 3:1 擊敗主隊樸茨茅夫。
曼聯現在以54分排在次席,落後榜首車路士12分,樸茨茅斯以18分位居倒數第二。

0 comments on “馬拉松式睇英超

發表迴響

在下方填入你的資料或按右方圖示以社群網站登入:

WordPress.com 標誌

您的留言將使用 WordPress.com 帳號。 登出 /  變更 )

Google photo

您的留言將使用 Google 帳號。 登出 /  變更 )

Twitter picture

您的留言將使用 Twitter 帳號。 登出 /  變更 )

Facebook照片

您的留言將使用 Facebook 帳號。 登出 /  變更 )

連結到 %s

%d 位部落客按了讚: