強說強話

期待、失望、轉機

各位 Blog 友好嗎,都有成個星期都無係度同大家打招呼啦,因我近排工作實在太忙碌喇,所以今晚決定蛇一陣王上來寫下野……

其實這星期心情都好反覆,首先係我背後的女人近來俾佢幼稚園啲事攪到佢心情好唔開心,係度希望佢怏啲忘記啲唔開心野啦。

係前日收到個非常失望的電話,就係我復活節假期去泰國釣魚團的壞消息,因訂不到回程機票,所以冇得去喇,因為呢次旅行係同我的好表弟同舅仔去架,而成個旅行都係又我舅仔安排好晒啲行程,點知到最後因無機票而取消真的幾失望,係度同我舅仔同表弟講聲唔好意思先,因為係我遲左回覆時間關係而造成的,希望下次可以再同佢地去啦。但我同我女人嬋嬋都請晒假,又唔想浪費這個黃金假期,所以為有同嬋嬋計劃去韓國旅行,因為我知我同嬋嬋都係好想去旅行散下心,因我們的工作壓力實在太大喇,而我近期更要俾公司啲工作攪到我幾乎想死,不過無法啦打得呢份工就預左啦,正所謂:人在江湖身不由己,希望今次旅行能夠俾到我真正的舒緩啦。

另今晚同我的好表弟依唷傾電話時,聽到一個好期待的好消息,就係一個我好鍾意同佢玩的舅仔因一啲誤會而同一個朋友攪到關係好不遇快,而聽到佢話佢兩個昨晚冰釋前嫌,我聽到真的好開心,因為我都希望好似以前咁一班人,有咩節目都可以齊哇哇咁一班人玩,有句話真的好啱就係,無論親人或朋友都好:有今生冇來世。

好喇講住咁多先,因都蛇左好耐,要快啲手做野先…

0 comments on “期待、失望、轉機

發表迴響

在下方填入你的資料或按右方圖示以社群網站登入:

WordPress.com 標誌

您的留言將使用 WordPress.com 帳號。 登出 /  變更 )

Google photo

您的留言將使用 Google 帳號。 登出 /  變更 )

Twitter picture

您的留言將使用 Twitter 帳號。 登出 /  變更 )

Facebook照片

您的留言將使用 Facebook 帳號。 登出 /  變更 )

連結到 %s

%d 位部落客按了讚: