齊哇哇釣魚會

最佳減壓……釣魚

星期天,是我每星期為一假期,今天冇選擇睡覺休息,冇選擇去飲茶,冇選擇陪嬋嬋,選擇咗最佳減壓……釣魚。

今天一早約埋三五知己租船出海去維港釣魚,好耐都未試過今日咁好收穫喇,釣到好多石九公、加衫魚、海黃班同幾條意想不到的魚穫,好似依唷仔呀,上船釣咗個多鐘到就俾佢釣到條芝麻班,都唔細架,而我都差釣到下午,終於俾我上番條紅魚,但我地個船家重勁,唔聲唔聲係不知不覺間,佢已經上咗條斤幾重的青班,最攪笑都係依唷仔,佢又釣到隻不知明的蟹上來,但隻蟹都幾怪架,佢好似異形咁,最後本來稔住大家一齊去大排檔食飯,食下海鮮餐,可惜但我應承咗返屋企食飯,所以大家都分咗啲魚穫各自歸家,所以下次去釣魚之前,同屋企人講今晚我唔返來食飯,但如果到時黑起上嚟無收穫咪捉虫。

0 comments on “最佳減壓……釣魚

發表迴響

在下方填入你的資料或按右方圖示以社群網站登入:

WordPress.com 標誌

您的留言將使用 WordPress.com 帳號。 登出 /  變更 )

Google photo

您的留言將使用 Google 帳號。 登出 /  變更 )

Twitter picture

您的留言將使用 Twitter 帳號。 登出 /  變更 )

Facebook照片

您的留言將使用 Facebook 帳號。 登出 /  變更 )

連結到 %s

%d 位部落客按了讚: