曼聯強檔

紅魔擋車

manchester united strong files

隨着各大聯賽逐漸接近尾聲,香港球迷最愛的英超聯,而我最關注的就是曼聯…

周六晚車路士對曼聯,這場紅藍大戰我已經期待已久,雖然車仔現時領先9分,只拿多1分就衛冕成功。但作為曼聯球迷的我,當然想球隊贏啦,雖然曼聯想追車拿聯賽錦標數字上是有機會,但似乎微乎其微,因要車仔在最後這三輪賽事輸晒,而曼聯亦要贏晒最後三輪賽事,而得失球差亦要追趕車仔,因現時兩隊得失球差距有成十二球之多,假如對上兩場唔係俾新特蘭悶和的話,而該場贏新特蘭的,相信機會率會大好多。但在我心目中如果兩回合都能擊敗車仔,已經是英超冠軍。

所以:曼聯、我已經買定啤酒同花生、薯片,來慶祝你打敗車仔的,曼聯加油!!

0 comments on “紅魔擋車

發表迴響

在下方填入你的資料或按右方圖示以社群網站登入:

WordPress.com 標誌

您的留言將使用 WordPress.com 帳號。 登出 /  變更 )

Google photo

您的留言將使用 Google 帳號。 登出 /  變更 )

Twitter picture

您的留言將使用 Twitter 帳號。 登出 /  變更 )

Facebook照片

您的留言將使用 Facebook 帳號。 登出 /  變更 )

連結到 %s

%d 位部落客按了讚: