情深強話

我倆的生日 2006

好開心呀…今日
因為今日我同嬋嬋可以免費去海洋公園玩囉 ^_^
點解?

原因就是這三個數字:五三一

五三一是什麼?咪係我倆的生日日子囉,係呀…我同嬋嬋係同一日生日架,係咪覺得我倆好有緣呢,所以我一直都說:緣份,真的是很奇妙。

咦…原來打手的哥哥都是同一日生日喎,係度先同打手的哥哥補祝一句「生日快樂」先,更要多謝:妹妹、甄甄、藍藍、肥妹仔、桔子、伊達、茶茶、打手、岩溪、加菲、小公主、老闆娘、Ming 、joyce_keane 的祝福。

其實今次我倆的生日選擇去海洋公園,是因為想睇新開的水母館,在繽紛美麗的水母世界,靜心欣賞牠的美態,原來水母真的好美麗架。

而我就最鍾意睇海洋生物,所以海洋館同鯊魚館我當然唔會錯過啦。

當你步入鯊魚館的水底隧道,你會發現數十種來自世界各地的鯊魚品種,不停在你身邊閃擦而過。而海洋館更有逾二千多條珍貴魚類,包括各式各樣的大小魚類及生物,更有花尾龍躉及蘇眉。

其實有好多魚類品種我都唔係咁識架,只係識得我知同平時釣魚釣到果啲囉。

0 comments on “我倆的生日 2006

發表迴響

在下方填入你的資料或按右方圖示以社群網站登入:

WordPress.com 標誌

您的留言將使用 WordPress.com 帳號。 登出 /  變更 )

Google photo

您的留言將使用 Google 帳號。 登出 /  變更 )

Twitter picture

您的留言將使用 Twitter 帳號。 登出 /  變更 )

Facebook照片

您的留言將使用 Facebook 帳號。 登出 /  變更 )

連結到 %s

%d 位部落客按了讚: