BLOG TAG

DeskTop.接力 “大家一齊來玩呀”

嘩…… 好耐冇玩 blogtag 喇!今次踢我的是「守望幸福 的小葵妹妹」,而今次更是將我們的個人電腦桌面不設防咁公開添,看來這次 blogtag 幾好玩喎!

以下是藍秋的個人電腦桌面:

060818c

060818e

(1) 大小 & OS為?
Window XP Professional (1024×768) pixels

(2) 這台是你的個人電腦?還是公司或家人共用的電腦?
藍秋與嬋嬋共用

(3) 這張桌布是什麼? 從哪裡取得的?
仲使問嘅一睇就知係龍珠喇!是我在公司做分色稿件時覺得幾得意,所以抄咗返屋企,都算是獨一無二的桌布,不過講到真正獨一無二的桌布!龍珠下面那張先至係我最心愛的 Wallpaper ,希望大家睇完唔好笑我呀!

(4) 更換桌布的頻率高嗎?
普通喇!心情靚咪一星期幾次,撞啱心情差就由得佢囉。

(5) 桌面上有幾多個ICON?
您哋數吓!

(6) 一堆檔案和捷徑放得亂七八糟的桌面,你看得下去嗎?
一定唔得,我連公司部 MAC G5 的桌面亂啲都睇唔順眼,一定要排到整整齊齊架。

(7) 有沒有什麼堅持點?
堅持點呀? 桌面 ICON 齊整乾淨、看得舒服、色彩柔和,就係咁簡單。

(8) 有甚麼需要補充嗎﹖
好多時有時間都會自己設計一張桌布,咁先至係真真正正獨一無二的桌布嘛。

(9) 最後請再傳給5個「我想看看他的桌面」的人。(desktop 的圖希望用原大小)
一個人 (一個人)、千歲咖啡館 (老闆娘)、肥家私房菜 (肥妹仔)、加菲天地 (加菲)、地球村 (Joyce)、mypeko Blog (mypeko)

實在太多人想踢啦~( 小葵妹妹講得好啱呀!真係好想把sidebar的人名都寫晒上去架 ! )

0 comments on “DeskTop.接力 “大家一齊來玩呀”

發表迴響

在下方填入你的資料或按右方圖示以社群網站登入:

WordPress.com 標誌

您的留言將使用 WordPress.com 帳號。 登出 /  變更 )

Google photo

您的留言將使用 Google 帳號。 登出 /  變更 )

Twitter picture

您的留言將使用 Twitter 帳號。 登出 /  變更 )

Facebook照片

您的留言將使用 Facebook 帳號。 登出 /  變更 )

連結到 %s

%d 位部落客按了讚: