節日祝福 強說強話

終於放假喇!

各位藍朋好友!你們好嗎?

這個多星期實在忙得不可打理自己的 Blog,每天亦只有四五小時的睡眠時間,亦更加唔可以四周圍去我的藍朋好友度探您哋,只是偶爾襯工作一些空閒時間上網遊一遊,希望各位藍朋好友見諒。

其實一直以來都好怕過時過節前的日子,因為每逢節日前的工作都是比較忙,尤其是年尾果排,要趕晒啲野比客或印刷廠,因為做我這行業,每年農曆新年假期都會放成十日假期,可能你會問?

嘩…… 農曆新年放咁多假你就好喇!

咁放多日假當然開心啦,但開心背後都要付出代價架,就是年中好難攞大假囉!可能因為我做的公司是公司仔關係啦!兩個老闆連員工都係得果五丁友,有時想攞吓假休息吓都好難囉,除非係病到返唔到工囉!

所以我每年都會好珍惜這個悠長假期,唔知您哋會唔會呢!

係度預祝各位藍朋好友新年快樂、恭喜發財、豬肥屋潤、年年有餘、萬事如意、心想事成、笑口常開、十全十美。

0 comments on “終於放假喇!

發表迴響

在下方填入你的資料或按右方圖示以社群網站登入:

WordPress.com 標誌

您的留言將使用 WordPress.com 帳號。 登出 /  變更 )

Google photo

您的留言將使用 Google 帳號。 登出 /  變更 )

Twitter picture

您的留言將使用 Twitter 帳號。 登出 /  變更 )

Facebook照片

您的留言將使用 Facebook 帳號。 登出 /  變更 )

連結到 %s

%d 位部落客按了讚: