強說強話

新年願望

新年願望好像是我們小時候總會玩的小玩意,而長大後的所謂新年願望其實又有幾多個能夠實現?

今天是 2008 年的 1 月 1 日,唔知大家有沒有甚麼新年願望想今年內實現呢?
說到新年願望,今年亦並沒有甚麼特別,不外乎是希望大家保持一個健康的身體,心情開朗,工作順利等等 ……

其實如果您是真的了解我的,應該會我知的願望是甚麼!

剛巧同一位 Blog友 係 MSN 傾開,講到唔同的觀點與角度,如果用另一個看法會開心啲,點解唔轉個方向睇呢?

所謂觀點與角度,其實每個人都有不同的睇法,你有你的一套,我有我的一套,正所謂「公說公有理,婆說婆有理」,既然有不同的觀點與角度,自然有不同價值標準,而我亦都唔可以用自己的一套去改變你的睇法,各有各的對錯,其實真的有很多事情,只要我們轉個方向來睇,會令到自己或別人開心的話,點解唔轉一轉呢!

雖然這個願望可能要很漫長的日子之後才可實現,但我真的希望這願望快啲實現在我眼前,在此我都希望大家今年許下的願望,能夠早日願望成真。

雖然今天元旦日的氣溫真係好寒冷,不過我都感覺到好溫暖!
因為有您們陪伴著我,令到我感覺很溫暖,好多謝各表弟表妹給我一個快樂溫暖的一天!

0 comments on “新年願望

發表迴響

在下方填入你的資料或按右方圖示以社群網站登入:

WordPress.com 標誌

您的留言將使用 WordPress.com 帳號。 登出 /  變更 )

Google photo

您的留言將使用 Google 帳號。 登出 /  變更 )

Twitter picture

您的留言將使用 Twitter 帳號。 登出 /  變更 )

Facebook照片

您的留言將使用 Facebook 帳號。 登出 /  變更 )

連結到 %s

%d 位部落客按了讚: