同您分享 強說強話

一部好得意可愛米奇 MP3 PLAYER

一部好得意可愛米奇 MP3 PLAYER

因為之前我的好好朋友係拍賣網站,看見這部咁得意可愛的米奇 MP3機,而佢又知道嬋嬋鍾意米奇老鼠,所以就問我有冇興趣買番部比嬋嬋,我聽到之後諗都唔使諗就即刻話買呀!不過我呢個鄉下佬就從未試過係拍賣網站買嘢,所以是就叫這個好好朋友代我買這部米奇 MP3機,聽佢講有 1GB同 2GB容量供選擇,而且仲有八種顏色,分別有黑色、藍色、白色、銀色、淺藍色、粉紅色、紫色和紅色,而我就揀選咗 2GB容量藍色這部。

而且部 MP3機都幾簡單易用,控制聲音大少,只要將米奇耳朵左右轉動就可以,而揀選上一首或下一首歌曲,亦都是將米奇耳朵左右轉動就可以揀選,設計雖然幾簡單,但很得意。開機只須按下米奇耳朵下旁邊的電源按鈕,旁邊的指示燈就亮起綠燈,兩三秒後音樂會開始依序播放。關機都是按下那個電源按鈕,而旁邊的指示燈會亮紅燈,三秒後熄機。當我哋聽緊歌時,將耳機拔出耳機孔,MP3機會保持待機狀態 20分鐘,係 20分鐘內將耳機插入耳機孔,會接續之前的歌曲繼續播放,如果 20分鐘內沒將耳機插入耳機孔,MP3機會自動關機。

當電源不足時,MP3機的耳機會發出三吓「嗶嗶嗶」聲後,會自動關機。因為是內置電電池關係,充電是用USB線充電,當充電時指示燈會持續亮起紅燈,當充電源充足後指示燈亮綠燈。

注意:當 USB線拔除後,MP3機會自動開機 (亮綠燈三秒),若此時耳機有連接,而又沒有手動關機,MP3機會開始持續播放,直到沒電為止。建議充電時將耳機拔離耳機孔,當 USB線拔除後,即使沒有手動關機,待機 20分鐘後,MP3機會自動關機。

講時講我真的好耐都沒有買過禮物送比嬋嬋啦!希望這部咁得意可愛的米奇 MP3機,嬋嬋會鍾意啦!

0 comments on “一部好得意可愛米奇 MP3 PLAYER

發表迴響

在下方填入你的資料或按右方圖示以社群網站登入:

WordPress.com 標誌

您的留言將使用 WordPress.com 帳號。 登出 /  變更 )

Google photo

您的留言將使用 Google 帳號。 登出 /  變更 )

Twitter picture

您的留言將使用 Twitter 帳號。 登出 /  變更 )

Facebook照片

您的留言將使用 Facebook 帳號。 登出 /  變更 )

連結到 %s

%d 位部落客按了讚: