可愛彤彤

彤彤八個月大啦

我們的小公主"彤彤"今日八個月大啦!

080606001

真係眨下眼話咁快就八個月,再眨下眼又到一歲,而且"彤彤"亦都已經開始食胡仔喇!

080606002

但唔知幾時先可以見到"彤彤"出牙仔呢?因為每次見到"彤彤"總是喜歡將手仔或一些小玩具擺入口,唔知係咪這是就嚟出牙仔的跡象呢?

080606003

不過姑丈最欣賞是"彤彤"學懂一種了不起的絕技,就是用小手仔捉住自己的小腳仔,用快而準的速度塞入口,每次看見都很佩服"彤彤"能學懂如此絕技!

不過"彤彤"最逗得姑丈開心的,應該是同她玩飛機起飛遊戲,因為每次將"彤彤"舉起時,她的小腳仔會即時伸直,好像享受緊在天上飛的感覺,您哋睇吓"彤彤"玩飛機起飛時的笑容,笑得幾開心和燦爛。

其實每次看見"彤彤"的可愛得意表情和燦爛的笑容,真係好開心。來緊的星期天又可以見到我們的小公主"彤彤"啦!到時又可以同"彤彤"玩和影相相,唔知到時"彤彤"又會否學懂了另一種新絕技呢!又或者可能學懂一些外星語言同我哋說話都未定喎!

0 comments on “彤彤八個月大啦

發表迴響

在下方填入你的資料或按右方圖示以社群網站登入:

WordPress.com 標誌

您的留言將使用 WordPress.com 帳號。 登出 /  變更 )

Google photo

您的留言將使用 Google 帳號。 登出 /  變更 )

Twitter picture

您的留言將使用 Twitter 帳號。 登出 /  變更 )

Facebook照片

您的留言將使用 Facebook 帳號。 登出 /  變更 )

連結到 %s

%d 位部落客按了讚: