BLOG TAG

BLOG TAG:六件無聊鎖事

接到乖妹妹的博踢,身為哥哥要接啦!
不過今次的題目都幾攪嘢,是關於無聊鎖事的博踢,雖然好像是有一點點無聊,但又覺得都幾得意,因為我覺得無論你是怎樣正常的一個人,都必定會有一些無聊鎖事。況且可以憑這博踢讓大家知道乜嘢先至係真真正正的無聊鎖事。

題目好簡單,就係講吓六件關於自己的無聊瑣事:

玩法如下:
First, the random rules 規則如下
1. Link to the person who tagged you. 連結踢你的人
2. Post the rules on the blog. 寫下規則
3. Write six random things about yourself. 講一下六件關於你自己的無聊瑣事
4. Tag six people at the end of your post. 踢六個人
5. Let each person know they have been tagged. 告知被踢的人
6. Let the tagger know when your entry is up. 告知對方你已經完成

我嘅六件無聊事係:

1. 秘密遊BLOG,何謂秘密遊BLOG呢?就是去睇完BLOG友仔的文章之後,就連腳印都唔留低一個就閃咗去 ( 即是睇完文章沒有留言 )!

2. 時常用手機短訊和朋友連絡,明明係可以打電話和朋友傾,但都要浪費時間用手機打字。

3. 早前玩Facebook用一晚時間,係「收買朋友」的應用程式遊戲中,將一位朋友由最低價與別人爭奪買他,將他由一夜之間炒到收買價去到成十幾萬。

4. 記得以前香港人多數會食香口膠,而我都不例外,不過食了塊香口膠之後,會即時將香口膠的包裝紙包回原本的形狀,之後再放番落個原身的香口膠封套內。

5. 飲完的紙包飲品之後吹脹佢,然後用雙手的力迫爆佢。

6. 唔知點解?每當買嘢比錢時,明明知道自己褲袋是有散銀,但都要比紙幣個收銀員找錢,最終返到屋企搞到成褲袋都是散銀!

不知道我以上這六件無聊事係唔係真係好無聊呢?

請以下這六位藍朋好友,接下這個你可能會認為是極度無聊的博踢!

0 comments on “BLOG TAG:六件無聊鎖事

發表迴響

在下方填入你的資料或按右方圖示以社群網站登入:

WordPress.com 標誌

您的留言將使用 WordPress.com 帳號。 登出 /  變更 )

Google photo

您的留言將使用 Google 帳號。 登出 /  變更 )

Twitter picture

您的留言將使用 Twitter 帳號。 登出 /  變更 )

Facebook照片

您的留言將使用 Facebook 帳號。 登出 /  變更 )

連結到 %s

%d 位部落客按了讚: