強說強話

返學

返學,對我來講算是一個很陌生的名字,不過由明天開始一連四個星期,返學將會同我再次扯上了關係。

因為,我要上學去啦!雖然我已經掉低咗書包好多好多年,但諗起明天要返學,真係有點驚唔慣。大家都知啦,年紀越大,記憶力就會越差架嘛!都唔知仲記唔記到咁多野,又唔知自己上堂寫筆記時寫唔寫得切,仲有就是測驗或者考試之類等等,真係有點緊張。但相對於小朋友來講,返學,我想是一件很輕鬆的事。

不過我想我應該可以應付得到既,況且只是一個保安及護衛管理課程。

0 comments on “返學

發表迴響

在下方填入你的資料或按右方圖示以社群網站登入:

WordPress.com 標誌

您的留言將使用 WordPress.com 帳號。 登出 /  變更 )

Google photo

您的留言將使用 Google 帳號。 登出 /  變更 )

Twitter picture

您的留言將使用 Twitter 帳號。 登出 /  變更 )

Facebook照片

您的留言將使用 Facebook 帳號。 登出 /  變更 )

連結到 %s

%d 位部落客按了讚: