本來今晚想寫寫關於返學的事,因為好想好想寫低佢,用來日後可以重溫一下。不過我諗仲有一件事比起返學之事更加重要要記載下來。

因為昨晚很開心係倒蛋公司度,競投到一隻很特別的蛋蛋,所以今日放學後就約了台長先生係港鐵站交收。靜雞雞話比大家知呀!原來台長先生真人好後生架,而且笑容滿瞼,外型唔使我多講當然屬於有型有款啦!

不過,可惜我又係太過緊張怕羞關係,同台長先生打了招呼、說了幾句就和他道別,連最基本的第一次見面打招呼握手都沒有做到,而我係出港鐵站之後,個腦仲忽然想起?死啦!頭先自己有沒有同台長先生說拜拜呢!所以依拿拿 Send番個短訊向台長先生道謝。

其實真的很多謝台長先生搞呢個《倒蛋公司員工內部認購第一擊》競投節目,而且仲想到用獎門人的經典遊戲,超級無敵唱歌仔接龍形式來作競投遊戲方式。即是要大家在競投時必須重覆上一位的留言,並且要接下去,例如:「TVB個 B呀、B仔個仔呀、仔女個女呀、女人唔易做個做呀、做史你個你呀…… 等等」如此類推咁玩。

最終比我幸運地憑著截止前最後的一分鐘的留言,以 $15蚊投得這隻好特別的蛋蛋。這隻蛋蛋真的很特別,是一隻數碼相片播放器的蛋蛋。蛋的正面有一個 1.5吋的顯示屏,可以儲存 100張以上的相片,仲有時鐘功能、中 / 英文介面操作,以 USB線來傳輸相片,而且外型美觀得嚟又幾得意,放係家中或者放係辦公室桌上,真的生色不少。

0 comments on “謝謝台長先生

發表迴響

在下方填入你的資料或按右方圖示以社群網站登入:

WordPress.com 標誌

您的留言將使用 WordPress.com 帳號。 登出 /  變更 )

Google photo

您的留言將使用 Google 帳號。 登出 /  變更 )

Twitter picture

您的留言將使用 Twitter 帳號。 登出 /  變更 )

Facebook照片

您的留言將使用 Facebook 帳號。 登出 /  變更 )

連結到 %s

%d 位部落客按了讚: