強者手作

初次玩不織布

早前係甜甜老師個 Blog度,看見老師整的不織布公仔整得好靚好靚。咁啱嬋嬋又開始跟潮流學整不織布公仔,又整得似模似樣,看見嬋嬋用不同的布料一針一線將一塊一塊小布織起來,製作出各款的不織布公仔,感覺覺得好特別好得意。

好奇心軀使下,再加埋三分鐘熱度,又想學吓佢地咁,試下學人整不織布公仔,於是買了這盒簡單的不織布材料。

13657-1890365
不過原來就算買這些簡單不織布盒裝材料,都要將布材料一塊一塊小心地跟紙樣裁剪。


終於用了整整一個下午時間,我的手作仔完成喇,大家睇下呢六粒朱古力係咪好似真一樣。


這是我親手做的不織布公仔第一件作品,盒裝朱古力,大家覺得如何呢?

0 comments on “初次玩不織布

發表迴響

在下方填入你的資料或按右方圖示以社群網站登入:

WordPress.com 標誌

您的留言將使用 WordPress.com 帳號。 登出 /  變更 )

Google photo

您的留言將使用 Google 帳號。 登出 /  變更 )

Twitter picture

您的留言將使用 Twitter 帳號。 登出 /  變更 )

Facebook照片

您的留言將使用 Facebook 帳號。 登出 /  變更 )

連結到 %s

%d 位部落客按了讚: