強說強話

唔好掉以輕心呀

自從踏入新年後呢幾日,每朝早打開天文台個 Apps 一睇都是十度至十零度之間,連我唔怕凍嘅人都覺得真係幾凍!但慶幸地,我這幾天都沒有遇上埋落雨,如果唔係就真係好像生活在急凍柜子裡了!

好在由明天開始又暖番,起碼平均溫度可以維持在十大幾度,感覺上應該可以唔使著到成隻糭出街。不過到下星期中段開始會有陰雲同落雨,所以大家都是唔好掉以輕心,記緊穿夠衣同埋帶定把傘子出街穩陣。況且天氣嘅野都是變幻莫測,突然的寒流一來就麻煩了,始終生病的感覺絕對不好受,祝身邊的朋友們大家身體健康,開開心心呀!

0 comments on “唔好掉以輕心呀

發表迴響

在下方填入你的資料或按右方圖示以社群網站登入:

WordPress.com 標誌

您的留言將使用 WordPress.com 帳號。 登出 /  變更 )

Google photo

您的留言將使用 Google 帳號。 登出 /  變更 )

Twitter picture

您的留言將使用 Twitter 帳號。 登出 /  變更 )

Facebook照片

您的留言將使用 Facebook 帳號。 登出 /  變更 )

連結到 %s

%d 位部落客按了讚: