齊哇哇釣魚會

慘敗也開心

今天,一早起身第一時間不是去廁所,而是第一時間係手機開個天文台Apps睇天氣,因為今天又約左細佬同聰聰去釣魚。

其實今日早上嘅天氣都不唔錯,朝早落街時雖然有些風,但已經沒有早幾日咁凍。可能因為冬季季候風開始逐漸緩和,氣溫逐步回升關係。但好可惜今日嘅收穫勁差,或者係之前天氣凍咗咁多日,海水溫度未回暖,啲魚唔肯開口食魚餌啦,釣咗幾粒鐘都係得幾條魚毛仔!而呢條牛揪魚就係我今日唯一釣到嘅魚。

13657-3548907

雖然,今日慘敗收場,但仍覺得是開心,起碼我地三個不至於打龜收場!

0 comments on “慘敗也開心

發表迴響

在下方填入你的資料或按右方圖示以社群網站登入:

WordPress.com 標誌

您的留言將使用 WordPress.com 帳號。 登出 /  變更 )

Google photo

您的留言將使用 Google 帳號。 登出 /  變更 )

Twitter picture

您的留言將使用 Twitter 帳號。 登出 /  變更 )

Facebook照片

您的留言將使用 Facebook 帳號。 登出 /  變更 )

連結到 %s

%d 位部落客按了讚: